Couperose coaguleren is één van de weinige methoden die couperose echt te lijf gaan. De vaatjes die worden gedicht, blijven dat ook; zo is het resultaat blijvend. We kunnen alleen niet voorkomen dat er nieuwe plekjes ontstaan; onderhoud en een goede huidverzorging zijn dan noodzakelijk. Ik kan u daar alles over vertellen.. Deze behandeling zorgt ervoor dat jij weer vol vertrouwen in de spiegel kijkt.

Het resultaat is na het coaguleren van de couperose meestal  direct zichtbaar. Al moet je wel eventjes geduld hebben tot je huid weer helemaal glad is. Bij coagulatie worden namelijk de kleine, goedaardige oneffenheden op de huid direct weggebrand. De plekjes verdampen als het ware, waarbij er alleen een klein korstje ontstaat. Dat valt er vanzelf af. Ga niet krabben, want dat komt het eindresultaat niet ten goede. Zorg ook dat de korstjes minimaal vijf dagen droog blijven, zodat de wondjes mooi genezen.

Cuperose coaguleren is volledig veilig en erg effectief.  Ik maak  hierbij gebruik van een fijn naaldje dat in de huidaandoening wordt gestoken. Het plekje wordt middels een elektrisch stroompje verhit en zo vernietigd. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt, dit zorgt er ook voor dat het niet meer terugkeert.

Op de dag van de behandeling ziet de huid rood en voelt hij een beetje warm aan. Binnen enkele dagen kunnen daarnaast kleine korstjes zichtbaar worden, die vanzelf loslaten. Zorg voor een mooie wondgenezing ervoor dat de korstjes vijf dagen droog blijven en krab er niet aan. Helaas kunnen we niet voorkomen dat de couperose elders ontstaat; daardoor is onder en goede huidverzorging aan te raden.