Acne het probleem waarmee een groot deel (ongeveer 85%) van de jongeren maar ook volwassenen te maken krijgt: puistjes! De oorzaak heeft alles te maken met hormonen, leefstijl en voedingsgewoonte Zij zorgen er voor dat talgklieren in gezicht en op rug en schouders groter worden en meer talg produceren. De klieren raken verstopt en zorgen voor mee-eters, grotere puisten en zelfs ontstekingen. Hoewel het goed is te weten dat het in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnt, kan dit wel een flink aantal jaren duren.

Wat te doen?
Natuurlijk kun je voor acneklachten terecht bij een huisarts of huidtherapeut, maar je kunt zelf ook aan de slag. Maak eens afspraak met mij zodat ik je of u huidconditie kan vaststellen en zodoende je beter kan adviseren wat de beste behandeling zou kunnen zijn voor jou of u huid.
Beter gezegd: de beste behandeling want als huidcoach kijk ik niet naar wat algemeen goed is, maar ook wat goed zou kunnen zijn voor u en voor jou of uw huid! Soms kan het al voldoende wanneer je thuis aan de gang gaat met de aan uw of jou huid afgestemde producten.