Koop jij je gezichts reiniging ook in de supermarkt?

Het gaat er niet om wat je doet, maar wel hoe je het doet!

Wat betreft het reinigen van zijn of haar huid heeft iedereen een andere mening, de meeste mensen gaan ervan uit dat alleen een plens water door hun gezicht al een goede reiniging is. of vinden een reiniging met water en zeep al goed genoeg. Of kunnen niet veel geld aan een goede reiniging uitgeven en pakken het goedkoopte uit het schap van de supermarkt.

Om je huid zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden is een goede dagelijkse verzorging van cruciaal belang welke begint met een goede reiniging elke ochtend en avond. Je huid heeft elke dag opnieuw te lijden door de luchtvervuiling en alle stof en uitlaatgassen die ook op je huid terecht komen.

ook make-up resten die niet goed zijn verwijderd kunnen hun sporen achterlaten en een doffe teint veroorzaken

Ik zeg wel eens tegen mijn klanten ga maar eens met je hand over je tuintafel of ballustrade alles wat op je hand zit komt dus ook op je huid.

Maar wat moet ik dan gebruiken vraag je je zelf waarschijnlijk nu af?

Wel laat je huid eens grondig analyseren door iemand die er verstand van heeft, misschien gebruik je zonder dat je het weet momenteel wel een reiniging waar minerale oliën in zitten.

Deze oliën zoals ( petroleum. Vasaline) werken  als een soort kaarsvet en leggen  letterlijk een filmlaagje op je huid waar de werkstoffen van je kostbare crème en of serum/ampul niet doorheen komen. Of wie weet is jouw huid wel gevoelig en heeft meer baat bij een hydrofiele olie of milk met een zachte lotion zonder alcohol. of zijn er probleemzone,s zoals een vette T-zone, acne, of een grove verouderde huid . Misschien is je zuurgraad van je huid wel te basisch  allemaal zaken waar ik als huidcoach rekening hou wanneer ik mijn klanten een reiniging speciaal aan de behoefte van hun huid adviseer.

Microwave kompres voor een goede reiniging

Door gebruik te maken van een warme kompres tijdens je reiniging geef je je huid een optimale reiniging, en een extra hydratatie boost. Er  hoeft in principe geen watje meer aan te pas te komen enkel en alleen voor de lotion.

Ik moet eerlijk zijn tot voor een paar jaar terug gebrukte ik ook nooit een kompresdoek  om de reiniging van mijn gezicht  te halen ,maar sinds ik het gebruik is er mijn huid zienderogen op vooruit gegaan.

Het gaat er niet in!

Je kunt  nog zo’n dure creme of serum kopen maar wanneer je huid niet goed reinigd,  kun je die ook net zo goed overslaan. Een vuile huid neemt namelijk minder of zelfs helemaal geen werkstoffen op uit de verzorgende producten. De creme blijft dan op je huid drijven, dan kun je beter nog een goedkope creme gebruiken waar toch weinig of geen werkstoffen inzitten. Dan is het tenminste niet zonde van je centen.

Conclusie !

Reinig je huid iedere dag zowel in de ochend als in de avond met een aan jouw huid aangepaste reiniging. Dat is de basis voor huidverbetering op weg naar een mooie huid.